Superlanghelg

Sidan det no er superlanghelg og unnskyldningane for å kose seg med søtsaker står i kø, foreslår eg å bytte ut fredagssmågodtet med frukt, nøtter, smoothies eller andre sunne (og gode!!) erstatningar. Kroppen min set i alle fall mykje meir pris på 20 bitar jordbær enn 20 bitar smågodt. Altså, no må dokke ikkje misforstå – eg et usunne ting òg. Sjølv om eg sit meir med handa i chipsposen enn utanfor på laurdagar, betyr ikkje dette at eg må gjere det på fredagar òg (dei to konfirmasjonane eg var i forrige helg hjalp forsåvidt ikkje på heller). Ein treng verkeleg ikkje godteri for at det skal vere helg. Eg tenker å spare alle usunnheter til 17. mai denne langhelga, så kan eg i alle fall skeie godt ut med god samvittigheit då.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eg såg ein dokumentar for ikkje så lenge sidan der ein av forskarane sa: «I dag kan du ete så mykje is, kjeks og godteri du berre vil – men, du må lage det sjølv.» Han konkluderte med at alle ville endt opp med å ete/drikke mykje mindre sukkerhaldige varer enn det vi gjer i dag. Etter eg laga is sjølv har eg nesten slutta å ete is i det heile, og eg var tidenes ismoms. Sjølvsagt visste eg at is ikkje var sunt, men eg fekk likevel sjokk over innhaldet når eg sto å blanda det saman sjølv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Målet med denne forferdelege bølga av skyldfølelse er ikkje å ta fra nokon fredagskosen. Det einaste eg vil er å motivere til sunnare val i kvardagen ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s