Te av brennesle

Då eg var ute og plukka brennesle så endte eg opp med alt for, alt for mykje. Dermed endte eg óg opp med å lage haugevis av te. For som med så mykje anna ein finn rett utanfor døra si, er brennesle ypperleg som te. Eg synast i alle fall det er ein veldig god grønn te.

Eg byrja med å skylle av brennesla, men det hadde eg nok ikkje trengd. Som regel treng ein ikkje å skylle urter før ein tørkar dei, men eg vil anbefale det om du for eksempel plukka dei langs ein trafikkert veg. Deretter tørka eg brennesla i ovnen på 40-50 grader til den var knusktørr. Sida eg fyst hadde blautgjort alt (…) tok dette om lag 12 tima. Urter skal vanlegvis ikkje tørkast på meir enn 50 grader, så tid tar det uansett. 

Då eg skulle heim igjen til Bergen stoppa eg på Elkjøp og kjøpte meg ein dehydrator! Sjukt deilig å ikkje bruke ovnen til å tørke brennesla (og urter generelt), men kor mykje eg faktisk treng den får vi no sjå på! Haha 😀 


Spring ut og plukk både ramsløk og brennesle – den der skvallerkålen kan du hoppe over… Æsj. 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s