Vaskemiddel av eddik og sitron

Dei siste dagane har verkeleg gått i eitt. Jobb, skule, trening, husarbeid og you name it. Tenkte likevel eg skulle stikke hovudet opp av sanden og dele det heimelaga vaskemiddelet «mitt» med dokke. No har det stått i nokre dagar og fått ein nydeleg gul farge. Ser nesten ut som ein kan drikke det. Ikkje berre ser det nydeleg ut, men det luktar heilt vannvittig godt òg. Oppskrifta eg brukte fann eg på Aftenposten sin serie: «Bærekraftig brukerhandbok.»

Oppskrift
→ 1 flaske 7% eddik (0,6 liter)
→ Skalet av ein sitron

Ein blandar rett og slett eddik og sitron. Blandinga skal stå i ein behaldar og trekke i 14 dagar. Dette er eit vaskemiddel som kan nyttast over alt. Etter det har stått i to veker kan ein f.eks. ha blandinga på ei tom sprayflaske og ta ei skikkeleg rensing på heile huset eller leiligheta. Om ein vil kan ein tynne det ut med litt vatn, men det verkar til at det er mest populært å bruke dette sånn som det er. Uansett kvar eg les finn eg berre folk som seier at eddiklukta, den forsvinn heilt og med ein gong.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eddik løyser opp fett og sitron drep bakteriar. Det er både billig og miljøvennleg! Fleire bruksområder av eddik kan du finne for eksempel her. Elles skal det berre eit lite søk på internett for å få opp artiklar som «100 bruksområder til eddik» og så vidare. Det fjernar dårleg lukt, fett og ein heil masse andre ting. Kven treng desse kjemikaliebombene ein kjøper på butikken, liksom.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s