Grønnkålchips ala Fru Eriksen

I dag må eg dessverre meddele at eg nyttar det meste av mi tid til å teikne mannlege underliv. Sjukepleiestudiet, ass. Ein skal liksom kunne alt. Ein ting eg har skjønt er at det ikkje er hjelp i å berre lese ein tekst for så å gå til neste side. Då huskar ein vel kanskje 10% av det ein har lest (eller, det gjeld i alle fall dei fleste av oss). Meiner å huske at det finnast ein eller anna studie på det òg. Derfor er det greit å variere med litt teikning, notering og litt blogglesing (kremt). Sidan det er veldig mange latinske ord å lære seg så går eg heilt tilbake til barneskulen sin puggemetode. Huskar dokke då vi skulle lære å skrive bokstavar? Vi måtte i alle fall dekke ei heil side med desse ulike bokstavane. Så, det gjer eg med dei latinske orda òg. Kanskje ikkje ei heil side, då. Bra det berre er 500 sider i denne læreboka.. Neida, det er heldigvis sånn at det aller meste heng i hop. Har ein dermed lært seg noko så er det lettare å lære seg neste ting på lista. Phew.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ein ting eg synes hjelp for konsentrasjonen er eit eller anna å knaske på. No seier det seg sjølv, om det skulle vere sjokolade kvar gong så, ja. I dag tok eg rett å slett å søkte på «grønnkålchips». Det gav mange resultat, og Fru Eriksen var sjølvsagt ein av dei som poppa opp. Dermed stjal eg inspirasjon der i frå, men gjorde det likevel på ein litt anna måte. Oppskrifta hennar finn du her.

Mi oppskrift:
→ Ca. ein pose med grønnkål
→ 2-3 ss olivenolje
→ 2 ts paprikakrydder
→ 2 ts Chilikrydder
→ 1 ts salt
→ Eit dryss av sitronpepper på toppen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ta på så mykje olivenolje som du vil sjølv. Denne får krydderet til å feste seg og må dermed dekke kålen.

Må og må, Fru Blom. Ein vel sjølvagt kor mykje krydder ein vil at skal feste seg. Vil ein ha mindre krydder kan ein òg nytte mindre olje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smak på grønnkålen undervegs. Som vanleg liker eg mykje kryddersmak på alt eg et.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg grønnlålen ut over ei flate og set den i ovnen på 180 grader i 5-8 min.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voila!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Supergodt og supersunt!

Eg må innrømme at etter å ha smakt på heilt vanleg grønnkål så var eg ikkje særleg begeistra. Det her der i mot, dette vert populært framover! Eg vil anbefale dokke å bruke heile grønnkålblad i staden for dei ferdigskylte posane – av praktiske årsakar. Den ferdig oppstrimla grønnkålen kan nok vere litt i minste laget.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s