Ein blåbærtur for sjela

Siste dagen på Osterøy måtte sjølvsagt brukast til noko kreativt. Eller, kreativt og kreativt. Vi plukka blåbær. Eg får ikkje understreka nok kva nokre timar i naturen gjer med sjela. Vi hadde ein laber start med få og små bær på buskene vi fann, men det tok seg heldigvis opp på slutten. Det endte med at vi hadde fylt ei heil bøtte då vi gav oss.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I skogen finnast det heldigvis ikkje motepoliti.

Det einaste minuset med blåbærturar for min del er froskane. Der blåbæra trivst gjer visst froskane òg det. Vi møtte ikkje på fleire enn to stykker, så det vrimla ikkje akkurat. No er det sånn at eg hyler og hoppar to meter opp i lufta kvar gong eg kjem nært ein frosk. Sikkert vannvittig underhaldande å sjå på. Herregud, eg anar verkeleg ikkje kvifor. Froskar, liksom? Kva pokker skal dei gjere mot meg? Hahaha, men men, det er vel sånne ting ein kallar for ein fobi. Kjempekjekt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eg er så sær at eg heller liker å plukke bær for hand enn å bruke plukkaren. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er særs fristande å berre ete alle blåbæra i staden for å ha dei i bøtta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som med kantarellen tar det verkelege arbeidet til når ein skal renske blåbæra tomme for alt muleg rusk og rask. For ein jobb. No er vi endeleg ferdige og har nesten fire liter sjølvplukka blåbær i frysaren. Ein kan sjølvsagt lage både saft og syltetøy i staden for å fryse alt, men det er eg ikkje drilla på enno. Det får bli neste gong.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er nok slik at det finnast like mange måtar å renske blåbær som det fins folk som plukkar blåbær. Vi valgte å legge alle utover ei flate og ta det der i frå. Sidan bæra våre hadde reist frå Osterøy til Bergen før vi renska dei så måtte vi nok hive fleire enn vi ville. Moste og mjuke blåbær skal visst vere heilt fint å lage saft og sylte av, men eg er ny på dette og tok dermed ingen sjansar. Haha!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s