Søtpotet-«bacon» i blomkålsuppe

«Kan du begynde på middagen før eg kjem heim?» Og så har han pina det tatt bilde òg. Kjernekar. I dag vart det noko så enkelt som blomkålsuppe. Eg tenkte at blomkålsuppe har eg jo delt før og det kan bli litt vel mykje av det same, men denne er både glutenfri, vegansk og billig. Woho! Årsaka til enno ei blomkålsuppe på menyen er ikkje verre enn at blomkål var på salg på Kiwi i går (denne veka?). Så sånn vart det. Hallo, 10 kroner for eit hovud. Ca. 30 kroner for ein middag for to, dèt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til å lage suppe: Ein blomkål, kvitløk og løk. Til å ha i suppa: Blomkål og søtpotet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sidan eg planlegg det meste så har eg som regel ein idè om korleis dagens middag skal vere før eg kjem heim. I dag var ingen unntak; det einaste eg hadde lyst på var blomkålsuppe med bacon. Sidan vi fortsatt ikkje skal ete kjøt mandag-fredag var dette eit problem. Kva kan eg då bruke, og kva har eg heime? Søtpotet. Greit nok. Det er ikkje det same som bacon, men overraskande nok så fungerte det rimeleg godt. Så; blomkålsuppe med steikte søtpotetbitar vart dagens prosjekt.

Søtpotet i staden for bacon? «Eeehhh, altså, det kan vi vel prøve….» Ikkje særleg begeistra før maten vart servert. Eg skal vere einig i at idèane mine ikkje alltid går så bra som ein kan håpe på, men heldigvis vart det særs godt til slutt! Dette kan eg verkeleg anbefale til absolutt alle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eg kutta søtpoteta i små bitar og steikte dei i olje. Lav varme i ca. 20 minutt. Jysla digg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blomkål er sjølvsagt sunt om ein kokar det, men dampa held den på enno fleire av næringsstoffa sine.

Oppskrift til suppa:
– Ein blomkål
– Ei middels/stor potet
– Ein halv løk
– 2-3 fedd kvitløk
+ Det ein vil ha opp i suppa;
vi har ein blomkål og ei halv søtpotet (150-200g?)

Damp ingrediensane og mos dei i f.eks. ein blender eller rett i kaserollen med stavmikser og vips så har du fått blomkålsuppe.

Når du kokar eller dampar grønsakene så står du igjen med ein del vatn i kaserolla. Dette er det lurt å spare til du er ferdig å lage suppa. Vatnet kan sjølvsagt nyttast i suppa og dermed utnyttar ein alle næringsstoff som kanskje skulle befinne seg i vatnet. I tillegg til vatn brukte eg kanskje 1dl rismelk. Litt for å få ein kvitare farge på suppa og litt fordi det smakar godt. Poteta er berre for konsistensen si skyld sida eg ikkje brukar smør eller fløyte – altså ikkje ein nødvendig ingrediens, men ein vannvittig god ein 😀

Altså: Ikkje kast vatnet du har etter damping. Visste du forresten at stilken på blomkålen heilt fint kan brukast på same måte som blomkålkvastane? Ikkje kast den heller! Viss du vil gå enno meir oldschool så kan du òg koke blomkålblada og bruke vatnet frå desse som buljong i suppa – funkar heilt konge! #Bestatriks

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hallo, liksom. Dette skal eg lage fleire gongar.

Det vert kanskje litt mykje av dei same ingrediensane opp igjen nokre gongar, men litt av det eg vil vise på denne sida er kor enkelt det er å finne billig og sunn mat på f.eks. Kiwi. Ein treng ikkje gå på helsekostbutikken for å få fine resultat på blodprøvene sine.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s