Spicy bli-betre-suppe

Kva et ein når hovudet er tett og ein helst vil ligge under dyna? Suppe! Sjølvsagt. Sidan smakssansen er satt litt ut av spel vert det ei spicy suppe. Herregud, kor lenge er det vanleg å vere sjuk? Har eg vore sjuk to gongar på rad? Eg skjønar ingenting. To veke har eg gått rundt og vore mindre tiltrekkande. Sjølvsagt holdt meg heime når eg kan, men nokre forelesingar må eg nesten berre gå på. I morgon byrjar vi på menneskekroppen og då treng eg verkeleg tilgang til hjernecellene mine igjen!

Derfor: Spicy hjerneføde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Løk – gulrot – søtpotet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

vatn – kikerter

1/3:
♥ Ein halv løk
♥ 3 fedd kvitløk
♥ ca. 2 ts ingefær
♥ 2 ss olivenolje (eller kva som helst anna olje)
→ Steik løk, kvitløk og ingefær i olje i nokre minutt.

2/3:
♥ 5 dl vatn
♥ 200g søtpotet
♥ 100g gulrot (ca. 2 stykk)
♥ 1 boks kikerter (230g)
→ Ha alt dette i gryta og kok til grønsakene er møre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 ts curry (sterk) – 2 ts gurkemeie – 2 ts cayennepepper – 2 ts karri

3/3:
♥ Ha alt i ein blender
♥ Tilsett ein boks hakka tomatar (400g)
♥ Ha i krydderet
♥ Tilsett så mykje vatn som du vil (eg heiv i 5dl til)
♥ Kok opp og server ♥

Husk at dette er ei ganske sterk suppe (for oss nordmenn riktignok) så tilsett krydderet i trinn 3 og smak deg fram sjølv! Dette er òg ei ganske tjukk suppe. Eg liker å lage suppene tjukke i utgangspunktet, så kan eg heller tilsette meir vatn på slutten når eg ser kor tjukk den blir. Her nytta eg f.eks. 5dl vatn då eg kokte opp grønnsakene og heiv i 5dl vatn til etter eg hadde hatt alt i blenderen. Då slepp eg f.eks. å bruke blenderen to gongar og eg får suppa akkurat som eg vil! ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomat/søtpotet/gulrotsuppe? Ikkje værst.

Vi har sjølvsagt massevis av restar som vi kan ete til kvelds eller fryse ned. Eg har vel kanskje laga suppe til 4-5 personar. Det blir sånn fordi eg heller vil ha middagsrestar enn halvfulle hermetikkboksar i kjøleskapet. Suppa er like god om den har vore frosen eller ikkje. Og berre sånn det er sagt: Om du har friskare smakssansar enn meg så ville eg starta med ein tredjedel av krydderet og jobba meg der i frå. Du veit når det kilar litt i øyra fordi maten er sterk? Ja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s