Heimelaga iste

I går kveld laga eg iste for fyste gong. Det er fleire måtar å lage det på, men eg byrja med den enklaste – sjølvsagt. Eg hadde ca. 4 ts med te i ei flaske og helte varmt vatn over. Flaska har stått på benken gjennom natta og har vore i kjøleskapet om lag heile dagen. Eg er veldig nøgd med korleis det smakte, men neste gong skal eg teste om det vert skilnad i om ein berre nyttar kaldt vatn. Då må iste-en sjølvsagt trekke i ein lenger periode enn berre ca. 10-12 timar sånn som denne gjorde.

Når ein er student kan ein kanskje bli litt lei av å berre drikke vatn. Dette er ein utmerka måte å variere på. Du får kjøpt 4 posar med te til 100 kroner på Kremmerhuset (dei har ikkje slutta med dette, sant?). Med tanke på at eg brukte 4 ts med te på ein liter vatn så kan ein lage ein del liter for dei 100 kronene. Yey!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mangote (frå Kremmerhuset) og nokre sukettar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hell te-en gjennom eit kaffefilter og f.eks. eit råkostjern. Eller kva som helst anna du har i skapet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det ferdige resultatet.

For dokke som ikkje ser det er denne flotte flaska kjøpt på Vinmonopolet. Det er absolutt heilt unødvendig å brenne av fleire hundre kroner på «pynteflasker» frå alle moglege slag av interiørbutikkar. Ei tom flaske, kniv og varmt vatn så får ein skrapa av alt av etikettar og lim frå flaska. Eg fekk meg to nye i går, denne blanke på biletet over og denne grønne på biletet under her:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om sommaren må ein nytte peisen til noko anna fornuftig.

↑  Ei tom whiskey-flaske, ein telysholdar arva frå svigerbestemor og eit norgesglas frå finaste Mommor. Blir nok ikkje noko trendvase opp på her i næraste framtid.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s