«Kjøtt»kaker og luksuspommesfrites

Det er fredag og helgemat. Eg har absolutt ingenting å utsette på dagens rett. Heilt fab, vegansk helgemat i mine auger. Will do again.

Oppskrifta eg nytta til tahini henta eg her.
– 1 dl sesamfrø
– 2-3 ss sesamolje (eg nytta rapsolje i staden)
– 1/2 ts salt
– 1-2 ss varmt vatn

Får vel finne eit eller anna fancy program eg kan skrive oppskriftene i. Nokon som har tips? Får sende ein mail til fotballfrue, lissom.

Oppskrifta eg nytta til hummus henta eg her.
– 400g kikerter
– safta frå ein halv sitron
– 4 båtar kvitløk
– 1 ts salt
– 1 ss tahini
– ca. 1 dl olje
– ca. 1 dl vatn

Dersom ein ser på oppskrifta på Matprat skjønar eg plutseleg kvifor det vart så sinnsvakt mykje hummus. Herregud, eg har jo laga til 10 personar. Haha, jaja! Som regel når eg hentar oppskrift frå andre stadar vert det nokre skilnadar. Eg har for eksempel nytta vatn i min hummus. Dersom ikkje hadde den nok blitt litt for tørr. Dessutan nytta eg litt mindre olje enn det eg har skrive og bytta dette ut med vatn. Ein kan sikkert òg heilt fint lage hummus utan tahini sidan det er ein såpass liten ingrediens.


Snikskryt: Denne oppskrifta fant eg på i eit møte tidlegare på dagen.
Konsentrasjon = null.
– 6 dl reven gulrot
– 3 dl mandelmjøl
– 1 dl olje (eg brukte raps)
– ca. 1 dl vatn (berre å fylle i til det vert ei deig)

Forma dei til bollar og heiv dei på steikepanna. Vart sjukt med søl. He-he, neida. Steikte dei til dei var litt brune på begge sider. Neste gong vil eg nok steike dei over lenger til og på lavare varme enn eg hadde i dag (6 av 9).


Det verste med matblogg er å sjå på bileta og skrive om den rett etter du har ete deg stappmett. Vert liksom ekstra mett av heile greia. Neste gong kan eg nok nesten halvere porsjonen til meg sjølv. Kjenner verkeleg godt at det er olje på alt utanom nepene og tomatane. Er olje meir mettande enn smør? Eg kreperar nesten i alle fall.

For ein porsjon er prisen på denne maten ca. 50 kr. Sidan det er veldig mange småting i denne retten som eg ikkje har kvittering på så anar eg ikkje nøyaktig, men har rekna litt på det og det verkar til at 50 kroner er litt over nøyaktig pris. Absolutt ein studentvennleg vegansk middag!

One thought on “«Kjøtt»kaker og luksuspommesfrites

  1. Tilbakeping: “Kjøtt”kaker vol 2.0 og chunky tomatsaus | foodsharkie

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s