Middelhavsmat

Vi har ete så vannvittig mykje god mat på denne turen. Smaksløkane mine vassa konstant. Vi har valgt å ete kjøt når vi er på ferie. Litt på grunn av at vi ikkje er så flinke med å vere kreative enno og litt på grunn av at det er ferie. Tanken bak å ete meir vegetarisk/vegansk er ikkje å gjere det alltid og kvar dag, men å kutte ned på forbruket av animalske produkt. Vanlegvis er det sjeldan vi går på restaurant, så dermed har vi valgt at vi har «lov» til å skeie ut då. Vi har også bestemt oss for at i helger (då spesielt tiltenkt laurdag eller ein anna valgt dag, ikkje torsdag til og med søndag) kan vere tider der vi skeiar ut. Dersom ein ikkje et kjøt anna enn for eksempel laurdag har ein faktisk kutta ned forbruket med nesten 90%. Dermed sparer vi litt på miljøet, helsa og ikkje minst samvittigheita! Kjempeidè! Gjenstår berre å sjå korleis vi klarer oss 😀 Nok om det!


Noko av maten vi laga «heime»:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Epler, eplejus og avokado med salt og pepper.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når ein er rett i nærleiken av middelhavet er heimelaga pizza ei sjølvfølge. Denne er toppa med tomat, oliven, mozarella, ost, løk, purreløk, chili, sopp og sikkert fleire ting som eg ikkje huskar no.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kveldsmat ein sommarkveld. Så godt og såå enkelt! Mozarella, skinke og tomat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Måtte sjølvsagt prøve rekene dei hadde i Frankrike. Dei var diiigre. Einaste skuffelsen var at dei smakte mykje mindre enn norske reker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I utekjøkkenet i St. Jeannet hadde vi steinovn og grill. Det måtte sjølvsagt testast ut og vi laga grillspyd. Ein kan grille ALT. Grilla gullerøter for eksempel? Sjukt godt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Innser at denne frokosten ser mykje meir kjedeleg ut enn den er. Eg har alltid tomatar i kjøleskapet og med litt salt og pepper blir det tidenes frokost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ein anna polulær tomatrett hos meg. Einaste forskjellen er at desse er stekt og toppa med mozarella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blomkålsuppa har eg jo delt før, men syns den fortjente å vere med her òg. Steik løk, chili og kvitløk, kok blomkål og putt alt i blender. Kok opp igjen og ha i litt salt og pepper. Fabulous.


Restaurantbesøk:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her åt vi på ein restaurant i gamlebyen i St. Jeannet. Dei serverte nydeleg mat til ein bra pris. Vi kunne både sjå ut over gamlebyen og middelhavet samtidig. Majestetisk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Middag i Nice. Når eg et på restaurant seier eg som regel i frå til personalet at eg ikkje tåler gluten i det heile. I tillegg så vel eg alltid rettar som er naturleg glutenfrie. Det positive med glutenallergi er at ein plutseleg et mykje sunnare. I alle fall på restaurant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Då vi var i Vence hadde eg akkurat ete heime så det vart berre middag på alle andre. Typen bestilte ein burger som visst nok var veeldig god. Den hadde bernaise på seg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Også i Vence. Må seie at desse restaurantbesøka overgår dei fleste (til same pris) eg har hatt i Norge.


Drikkevarer og dessertar (også på restaurant):

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rosèvin frå Vence. Enten så smaker det ekstra godt på grunn av varmen, eller så er vinen berre betre. Eg held ein knapp på sistnemnde..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sånn her kan det gå når du bestiller heilt vanleg is i Vence.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herregud, dette er kanskje det sjukaste. Eg bestillte ein Piña Colada. Holdt på å le meg i hel. Eg har smakt to verkeleg gode Piña Coladaer i mitt liv: Denne i Vence (tru det eller ei) og ein i Praha. Alle eg har smakt i Norge har vore veeldig fulle av kokos og smakt heller lite Ananas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Monaco. Irish Coffee. Eller eigentleg Whiskey med kaffesmak. Fortsatt godt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svigerbruttern bestilte ein Gourmet Kaffe. Hadde vel ikkje forventa dette.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lærdom: Dersom du transporterar ein pose potetgull frå den franske rivieraen til midt oppå Alpane – sprenger dei. Ein som hoppa i setet då den eine eksploderte. Hahaha, herleg.


Eg skal ikkje skryte på meg at eg har tatt bilete av absolutt alt vi har ete og fått i oss. Nokre avvik er der. For eksempel alle Kinder Schoko-Bons’a eg stappa i meg på turen heim. I utlandet har dei desse i stoore posar. Farleg.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s